Motivasi & Jurnal Kesyukuran Ku

Motivasi & Jurnal Kesyukuran Ku
Bermanja Dalam Rahmat Tuhan Ku
Sunday, 22 February 2015

Pelbagai jenama suplemen ada di pasaran untuk merawat sakit lutut dan sakit sendi. Hati-hati memilih!

Adakah suplemen/ubat berkenaan mengandungi Chondroitin Sulfate?


Jika ya, bahan kimia ini boleh mengurangkan kadar penyerapan glukosamina (iaitu bahan yang bertanggungjawab dalam pembinaan bendalir sinovia di sendi). Rujuk sini dan sini. Glukosamin adalah bahan penting dalam hal merawat sakit sendi dan sait lutut.

Chondroitin Sulfate yang wujud dalam suplemen lain juga adalah diekstrak dari sumber haiwan, dan berkemungkinan besar tercemar semasa pemprosesannya.

Chondoitin Sulfate boleh menyebabkan ketidakselesaan seperti pedih ulu hati, gastrik, muntah, loya, tidak sedap perut, angin dan sakit tekak.

Lebih membimbangkan, ia akan bertindakbalas dengan warfarin (ubat pencair darah) seterusnya menyebabkan pendarahan dalaman yang teruk.


Suplemen sakit lutut dan sakit sendi dari SHAKLEE iaitu  AJHT tidak mengandungi Chondroitin Sulfate.

Adakah ia mengandungi Vitamin C?


Jika tidak, adalah dikhuatiri kadar keberkesanannya. Kerana, Vitamin C adalah khasiat penting dalam pembentukan kolagen. Kolagen merupakan komponen penting tuang rawan di sendi. Merosotnya tulang rawan ini, iniah penyebab sakit sendi dan sakit lutut.

AJHT SHAKLEE megandungi 100% Vitamin C untuk kesihatan sendi.Adakah ia mengandungi mineral Zinc, Tembaga dan Mangan?


Pastikan ada! Kerana unsur-unsur surih inilah yang menadi faktor sampingan (ko-faktor) bagi enzim-enzim yang membina gluosamina dan kolagen (tulang rawan). AJHT

AJHT SHAKLEE mengandungi 10% mineral-mineral ini.


Adakah ia selamat dan tidak diragui?

AJHT SHAKLEE boleh dicuba dan digunakan tanpa ragu-ragu kerana ia adalah tablet berasaskan sayur-sayuran sahaja.Pertanyaan, konsultasi dan pesanan boleh hubungi saya sekarang!


Momma Cergas | Nurul Ashikin Ahmad (ID SHAKLEE 891473)
SMS/Call/WhatsApp | 013-584 6003
Emel | mama.onlineshoppe@gmail.com0 comments:

Post a Comment

Popular Posts